Corsages & Zo

Hoe werkt het nu eigenlijk en wat is er allemaal mogelijk? Wij leggen het op deze pagina over corsages voor je uit.

Het dragen van een corsage is eigenlijk een traditie geworden. Vroeger werden bloemen al gedragen op de kleding op een feestelijke dag. De mannen met de steel naar beneden omdat het dan makkelijk in het knoopsgat van het revers paste. De vrouwen met de bloemen naar beneden omdat deze vaak groter waren en anders de corsage omviel.

Bij bruidsboeket & Zo zeggen we altijd, draag de corsage links, op het hart, tussen borst en schouder en zoals de natuur het heeft gebracht. Dus de steel naar beneden en de bloem omhoog. Dit is veel mooier en geeft een natuurlijkere look. Met onze extra stevige neodymium magneten en de juiste techniek zorgen we er voor dat de corsages echt blijven zitten en geen schade veroorzaken aan uw kleding.  Duurder zijn onze corsages op magneten niet. Voor €4,75  heb je bij ons al je gasten corsage met iedere gewenste hoofdbloem. De bruidegom corsage krijgt u altijd cadeau!

Bruidegomcorsage

Moet dat een bruidegom corsage? Eigenlijk wel, het zorgt voor het complete plaatje en het kan zoals jij het wilt. De bruidegom corsage is een kunstwerkje op zich.  Aan de hand van de bloemen uit het bruidsboeket, jouw wensen qua stijl en de bloemsoort wordt een corsage samengesteld. Natuurlijk helpen we je daarbij! Daarnaast kijken we of het passend is bij het trouwpak van de bruidegom qua kleur en stijl. De bruidegom corsage, op zeer sterke neodymium magneten, krijgt u altijd van ons cadeau. Het hoort gewoon bij het bruidsboeket zeggen wij!

Naar de Galerie

 

Gastencorsages

Wie geef je nu een corsage? Denk hierbij aan je naaste familie, je getuigen, de ceremoniemeester, de bruidsmeisjes.  Of bv alle daggasten waardoor ook je beste vrienden een corsage krijgen. Met een corsage laat je zien wie er erg betrokken zijn bij de bruiloft. De gastencorsages maken we over het algemeen in een neutrale kleur zoals creme/wit dan past het bij ieder zijn kleding.  Uiteraard worden ook deze corsages op magneten gezet. Let op! Gasten met een pacemaker mogen deze magneten niet dragen. Voor hen gebruiken we het speldje nog.

Naar de Galerie

Polscorsage

Polscorsages zien we steeds vaker voorbij komen. Super leuk voor de vrouwelijke daggasten. Vaak hebben de dames een mooie jurk aan met dunne stoffen. Een polscorsage is dan een ideale oplossing en een prachtig sieraad. We maken ze op lange linten zodat ze gemakkelijk om iedere pols zijn vast te knopen. De stijl en de kleur kan gelijk zijn aan de bruidegomcorsage maar vaak net ietsje voller. Je kunt er ook voor kiezen om de bruidsmeisjes een polscorsage te geven in een passende kleur bij hun jurkjes.

Naar de Galerie

Haarcorsage

Bloemen in je haar zijn super leuk.  Haarcorsages worden ze ook wel genoemd. Maar de bloemen hoeven natuurlijk niet altijd als een groepje in je haar verwerkt te worden op 1 speld. Op schuifspeldjes kan je ze door je haar verdelen, maar ook los kunnen ze bv door je kapster in je vlecht verwerkt worden. Wat er allemaal mogelijk is laten we je zien op de galerie pagina.

Naar de Pagina

Kidscorsage

Voor de kleinste gasten op jullie bruiloft, of misschien wel je zoontje of dochter, maken we natuurlijk een passende corsage. Net als die van de bruidegom, of als de gasten maar dan een beetje kleiner met een leuke verrassing erin verwerkt. Zo wordt het een feestje om de corsage te dragen. Voor de meisjes is een polscorsage op een lintje ook erg lief. Of natuurlijk een klein bruidsmeisjes boeketje.

Naar de Pagina

"wij waren dolgelukkig met het boeket en de corsages"

Matthijs en Laura

Bloemen op je bruiloft bepalen voor een groot gedeelte de sfeer op jullie bruiloft. Denk eens aan fleurige en sfeervolle aankleding van de ceremonieplek, feestzaal, de diner-ruimte en de tafels.
Wat is er allemaal mogelijk?

Lees meer

Hoe kies je een bruidsboeket? Bij het kiezen van het juiste bruidsboeket kijk je niet alleen of jullie het mooi vinden, maar ook of het past bij de trouwjurk en de rest van de decoratie. “Welke stijl willen jullie neerzetten en wat past bij jullie uitstraling?

Lees meer

Bruidsboeket & Zo bezorgt jullie graag een onvergetelijke en bloemrijke huwelijksdag. Naar wens bezorgen wij het bruidsbloemwerk op een door jullie aangegeven locatie en gewenst tijdstip. Locatie versiering plaatsen wij door heel Nederland.

Lees meer