Hoe komt jouw bruidsbloemwerk tot stand

Draadgebonden techniek

“Op draad”, wat is dat nu eigenlijk?

Jouw bruidsboeket is niet zomaar een bosje bloemen. Wij van Bruidsboeket & Zo werken voor circa 90% van de boeketten met de draadtechniek.

Bij deze techniek wordt iedere bloem apart op een ijzerdraadje gezet. Voordat we dat doen snijden we eerst alle bloemen op een bepaalde lengte passend bij de keuze van jouw bruidsboeket. Door iedere bloem steken we dan een ijzerdraadje en draaien deze vast. Zo kan de bloem dus niet meer slap gaan hangen want het ijzerdraadje houdt hem tegen. Ook draaien we een watje met water aan de onderkant van de steel zodat de bloem nog wat kan drinken.

Als alle bloemen op een draadje staan dan binden we deze draadjes één voor 1 aan elkaar. Zo ontstaat er een mooi rond en vol bruidsboeket. Een boeket dus wat niet slap kan gaan hangen of zijn bloemen kan verliezen, dit in tegenstelling tot een “handgebonden” bruidsboeket.  De onderkant van je bruidsboeket werken wij af met blad wat op draad staat en met een speciale lijm voor bloemen. Zo kijk je dus niet tussen de stelen door en ziet je boeket er keurig uit. Eigenlijk zie je zelf helemaal niets van al deze techniek. Je geniet alleen wel beduidend langer van je kunstwerkje.

Het handvat van ijzerdraad werken we zo af dat het lekker vasthoudt. Heb je een stukje stof over van je jurk? Heel gaaf, we werken er graag je handvat mee af. De persoonlijke finishing touch van je bruidsboeket!  Het handvat van je boeket is met deze techniek ook lekker dun.

Het houdt daarom heel fijn vast en is niet zwaarder dan een bruidsboeket waar de stelen nog aanzitten.

Handgebonden techniek

Een handgebonden bruidsboeket is een bruidsboeket waarbij de stelen van de bloemen er hoofdzakelijk allemaal nog aanzitten.  Eigenlijk een gewone bos bloemen maar dan heel compact bij elkaar gemaakt. De onderkant van de bloemen wordt ook bij deze techniek afgewerkt met blad. Bij Bruidsboeket & Zo doen wij dit netjes met de draad- en lijmtechniek zodat er een mooier afgewerkt bruidsboeket ontstaat. Omdat we daar veel waarde aan hechten. Een handgebonden bruidsboeket heeft een dikker handvat dan een draadgebonden boeket. Het is door alle stelen vaak ietsje zwaarder. De stelen worden, bij het stuk waar je het bruidsboeket vasthoudt, met satijnen lint afgewerkt of met een stukje stof van je trouw jurk.

Een handgebonden bruidsboeket kan wel in het water. Maar meestal doe je dat eigenlijk niet want:

-              om ze te kunnen laten drinken moet je de stelen afsnijden
-              zou je dus een vaas mee moeten nemen
-              en een mesje
-              en je handvat wordt vochtig

“Helemaal niet handig tijdens je huwelijksdag”, zeggen wij!

Er zijn echter situaties waarbij het wél de juiste keuze is, dit lees je verderop op deze pagina.

"Het boeket was zo mooi dat ik hem toch niet wilde gooien"

Chantal

Wanneer maken jullie wel een handgebonden bruidsboeket?

Een handgebonden bruidsboeket raden wij alleen maar aan bij een korte snelle huwelijksdag of wanneer het ophalen op de huwelijksdag zelf echt onmogelijk is.
Een handgebonden bruidsboeket is wel ietsje goedkoper dan een draadgebonden bruidsboeket. Omdat dit voor ons minder arbeidsintensief is. Klik hier voor prijzen

Toch zie ik soms stelen bij Bruidsboeket & Zo?

Dat klopt! Bij bijvoorbeeld een veldboeket, lekker luchtig met verschillende bloemen, zijn stelen ook wel heel mooi en zorgen voor het plukbloemen effect. Omdat wij de stevigheid van een draadgebonden techniek adviseren doen wij om het handvat van ijzerdraad een laag met stelen. De stelen zitten dus niet meer aan de bloemen vast maar voor “nep” eronder.
Voordeel:
-              je hebt toch een plukbloemen effect
-              geen dik handvat, we gebruiken namelijk minder stelen dan de verwerkte bloemen
-              geen nat handvat omdat je het boeket niet in het water hoeft te zetten (lees: onhandig)
-              je hebt dus de stevigheid van een draadgebonden bruidsboeket

Bruidsmeisjes zijn er groot en klein. Heb jij volwassen vriendinnen of nichtjes gekozen? Of gaan jullie voor lief klein en schattig? We stemmen de bloemen af op het bruidsboeket en jullie kleuren...  Lees meer

Wil je graag persoonlijk het bruidsbloemwerk bespreken en je laten adviseren? Of gewoon online vanaf je luie stoel het bloemwerk regelen? Het kan bij Bruidsboeket & Zo allemaal! Ga naar onze contactpagina en vul een afspraak of offerte formulier in.  Klik hier

Er komen waarschijnlijk een heleboel vragen in je op. Moet ik een afspraak maken? Kan ik de bloemen laten bezorgen? Enz.. Wellicht kun je hier op de pagina direct het antwoord vinden. De meest gestelde vragen van onze bruidsparen hebben we alvast voor je op een rijtje gezet.Lees meer