Staat je vraag in ons faq?

Er komen waarschijnlijk een heleboel vragen in je op. Moet ik een afspraak maken? Kan ik de bloemen laten bezorgen? Enz.. Wellicht kun je hier op de Faq pagina direct je antwoord vinden. De meest gestelde vragen van onze bruidsparen hebben we alvast hieronder voor je op een rijtje gezet.

Over je bruidsboeket

Als je volgens traditie wilt werken dan kiest de bruidegom het bruidsboeket uit. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Veel bruidsparen komen namelijk samen de bloemen bespreken. Maar ook de bruid regelt haar bruidsboeket vaak zelf. Het is eigenlijk echt aan jullie.

De bruidsboeketten van Bruidsboeket & Zo zijn eigenlijk allemaal draadgebonden, wat heel veel voordelen heeft. Tegelijkertijd is deze techniek bij ons zeer betaalbaar. Zie hiervoor de pagina Bruidsboeket waar wij u er graag over vertellen.

Dit kan nog tot een paar dagen voor het huwelijk. Veel fijner is natuurlijk om dit op gemak te doen. Zodra de meeste dingen van je huwelijk geregeld zijn kan je het bruidsboeket bespreken. Dit is bij het ene bruidspaar al een jaar van te voren of een half jaar maar gemiddeld bij de bruidsparen is dit zo’n 3 maanden.  Bij broches en zijde bruidsboeketten hebben wij langer de tijd nodig om de materialen in te kopen, bespreek dit met ons zo snel mogelijk.

De kosten van een bruidsboeket zijn van een aantal dingen afhankelijk. Het model, de techniek, de hoeveelheid verschillende bloemensoorten, exclusieve bloemsoorten en het seizoen. De bloemen die gebruikt worden zijn bloemsoorten van de beste kwaliteit. Soms heb je ook te maken met  seizoensprijzen. Rond Moederdag, Valentijn, Kerst en Pasen zijn bloemen duurder. Het maken van een bruidsboeket is ook echt een ambacht waar veel tijd in gaat zitten. Bij een  draadgebonden bruidsboeket wordt ieder bloemetje apart op een draad gezet. Lees meer over de techniek op pagina bruidsboeket. Uitleg over prijzen vind je hier

Leg je boeket nooit in de zon even weg,  de zon zal de bloemen verwelken. Uiteraard kan je op een mooie zomerse dag gewoon met het boeket in de zon lopen zoals tijdens de fotoshoot.

Het voordeel van een  draadgebonden bruidsboeket is ook dat deze tussendoor niet in het water gezet hoeft te worden. De stelen zitten namelijk niet meer aan de bloemen vast. Zou je je bruidsboeket in het water zetten dan zou je handvat ook helemaal nat worden. Een handgebonden bruidsboeket kan wel in het water. Maar meestal doe je dat eigenlijk niet want dan zouden de stelen van de bloemen afgesneden moeten worden, zou je een vaas mee moeten nemen en een mesje… helemaal niet handig zeggen wij op je huwelijksdag. Een handgebonden bruidsboeket raden wij ook alleen maar aan bij een redelijk korte huwelijksdag. Of als je je bruidsboeket een dag van te voren moet ophalen en het niet heel koel kan bewaren. Lees meer over deze techniek.

Het blijft natuurlijk een versproduct net als de bruidstaart, maar laten drogen is te proberen.

Na je huwelijksdag kun je je boeket op een vaas leggen/zetten, bijvoorbeeld een sapfles met een brede hals. Niet te donker maar ook niet vlak voor het raam. Het vocht uit de bloemen zal gaan verdampen. Dit duurt bij elkaar soms wel 1 ½ maand. Geef het de tijd; misschien droogt die van jou wel heel goed op.

De kleuren zullen wel vervagen. Zorg vooral  voor mooie foto’s tijdens de huwelijksdag zelf en wijs hier je fotograaf voor de zekerheid op.

Het is een beetje traditie om dit te doen en stamt uit de middeleeuwen. Bruiden gooiden hun boeket in de lucht om de vrijgezelle dames af te leiden. Door de chaos die het boeket veroorzaakte, had de bruid tijd om weg te rennen en haar bruidsjurk te redden. Want voordat deze traditie ontstond scheurden de vriendinnen een stuk van haar jurk; dit zou namelijk geluk brengen.

Je bruidsboeket weggooien staat garant voor een hoop lol onder de vrijgezelle vriendinnen. Het is het meest gebruikelijk om het boeket weg te gooien aan het einde van de avond, vlak voordat je als bruidspaar weggaat. Zorg er wel voor dat al je vrijgezelle vriendinnen nog aanwezig zijn! Nadat het boeket is gevangen, verlaten de bruid en bruidegom het feest. Uiteraard is dit niet verplicht en kun je er ook voor kiezen om het op een tijdstip naar keuze te doen. Zonde om weg te gooien? Dan maken wij gewoon een speciaal weggooiboeket zodat je je eigen boeket kan bewaren.

Dit kan bijna altijd. Een beetje afhankelijk van de bloemen die verwerkt zijn in het bruidsboeket en welke kleuren daarin beschikbaar zijn. Ieder bruidsboeket is uniek, eigenlijk maken we bijna nooit een boeket precies vanaf een plaatje. Het wordt bijna altijd gecombineerd met de kleuren en de wensen van het bruidspaar. Stuur gerust je ideeën door via het offerte formulier dan kijken wij naar de mogelijkheden.

Load More

Over de corsages

De bruidegomcorsage maken wij passend bij het bruidsboeket. Hierdoor ontstaat er eenheid in het geheel. Het is een sieraad op de kleding, wij zeggen doen! En je krijgt hem van ons nog gratis ook.

Ja, wij gebruiken al jaren extra stevige speciale magneten. Onze corsages zullen niet afvallen of omvallen omdat wij de juiste techniek hiervoor toepassen. Speldjes gebruiken we alleen bij personen met een pacemaker. Wij vragen er altijd even naar maar laat het ons anders ook zeker even weten!

Volgens de etiquette worden de corsages van de heren met de bloem omhoog op het linker revers van het colbert bevestigd, op het hart. Volgens de etiquette bij de dames ook links maar met het steeltje omhoog. Dit hoeft helemaal niet en kan best een beetje rommelig staan. Daarom zeggen wij “draag het zoals de natuur het heeft gebracht dat is eigenlijk veel mooier” Steel naar beneden, bloem omhoog. Maar wel links op het hart tussen borst en schouder.

Load More

Over de trouwauto

Ook guirlandes of bloemenslingers maken wij voor je vast op de auto. Het vast maken van de slinger doen wij met lint en is afhankelijk van het soort auto. Soms aan de spiegels, de motorkap, de handvatten, net welke mogelijkheden de auto geeft.

Nee hoor. Er zijn speciale houders met zuignappen ontwikkeld welke de trouwauto niet zullen beschadigen. We letten er natuurlijk ook op dat de stelen van de bloemen of de takken niet over de auto heen kunnen bewegen. De zuignap zorgt er ook voor dat het autobloemstuk er ook gemakkelijk vanaf gehaald kan worden als de trouwauto aan het einde van de dag niet meer gebruikt word.
Hoe de zuignap werkt leggen we die dag graag aan jullie uit.

Op de snelweg zullen de bloemen door de druk van de wind en de snelheid van de auto beschadigen. De zuignap zal er ook niet tegen bestand zijn. 60 km/uur is de maximum snelheid met bloemen op de auto. Ieder bloemstuk is uniek en bevat andere bloemen, de ene iets kwetsbaarder dan de andere. Wij zullen je hierin advies geven. Als je een lang stuk gaat rijden, haal dan gemakkelijk het autobloemstuk van de auto af en plaats het in de kofferbak. Dit kost je nog geen 2 minuten tijd.

Dat doen we graag. We leggen je dan gelijk uit hoe je zelf het autobloemstuk er op en af kan halen.

Load More

Over ophalen of bezorgen

Ja hoor dat is geen probleem. In Den Haag en omstreken komen wij je bloemwerk persoonlijk bezorgen op het gewenste tijdstip tegen een kleine bezorgkosten vergoeding. Wij kunnen het verse bruidsboeket niet versturen met een koerier of PostNL, dit gaat ten koste van de kwaliteit.
Zijden bruidsboeketten en broches bruidsboeketten kunnen wij wel versturen door heel Nederland. Decoratie bloemwerk op de locatie verzorgen wij door heel Nederland. Afhankelijk van de grootte van de opdracht wordt de meerprijs berekend. lees meer

Als wij de bloemen bezorgen zetten wij deze op de besproken plek neer. De stoelversiering maken wij aan de stoelen voor jullie vast. In sommige gevallen maken wij zelfs ter plaatse het bloemwerk voor jullie op zodat wij het mooi kunnen aanpassen aan de ruimte van de trouwlocatie. Ruim voordat de gasten komen zorgen wij dat we weer weg zijn. Denk hierbij aan prieeltjes of hele grote boeketten/ bloemstukken.

Ja hoor, dat is mogelijk. Wij maken daarvoor een tijdsafspraak. Als je als bruidegom geen tijd hebt om het op te halen is er misschien wel een broer, zus, ceremoniemeester of iemand anders die in de buurt langs kan rijden om het op te halen. Kijk voor meer informatie op de pagina afhalen en bezorgen

Een vaas met bloemen voor de locatie, tafeldecoratie, losse bloemen en ander bloemwerk wat in het water kan staan kan een dag eerder worden opgehaald. Het bruidsboeket eigenlijk alleen op de dag zelf, het is een versproduct en staat niet in het water en moet gekoeld bewaard kunnen worden. Overleg anders gerust even of jou boeket wel eerder opgehaald kan worden. Evt passen we de handgebonden techniek toe.

Load More

"prettige samenwerking gehad met Bianca, mooi boeketje, prachtige decoratie, het prieel zag er schitterend uit!"

Anoniem

Wil je graag persoonlijk het bruidsbloemwerk komen bespreken en je laten adviseren?  Of gewoon online vanaf je luie stoel het bloemwerk regelen? Het kan bij Bruidsboeket & Zo allemaal!  Ga naar onze contactpagina en vul een afspraak of offerte formulier in.  Klik hier

Lekker vanaf je eigen bank al je bloemwerk bespreken? Geen probleem! Stuur gewoon je wensen en vragen per mail.  En je ontvangt van ons een vrijblijvende offerte. Lees meer

Bloemen op je bruiloft bepalen voor een groot gedeelte de sfeer op jullie bruiloft. Denk eens aan fleurige en sfeervolle aankleding van de ceremonieplek, feestzaal, de diner-ruimte en de tafels.
Wat is er allemaal mogelijk?  Lees meer